woensdag 9 mei 2012

Survivallen in de meivakantie

Door:  sport- en cultuurcoaches van de gemeente Westerveld.


In de meivakantie konden de leerlingen van groep 5 t/m 8 en leerlingen van het voortgezet onderwijs survivallen op de survivalbaan in Havelte. Ze konden zich hiervoor opgeven bij de sport- en cultuurcoaches van de gemeente Westerveld.

Op woensdag 2 mei waren de leerlingen van de groepen 5 en 6 aan de beurt, er waren 20 kinderen. Ook was op deze dag meneer Walter Klerks (voorzitter van Survival Havelte) aanwezig, om de kinderen een uitdagende en onvergetelijke middag te bezorgen. De kinderen zijn begonnen met een warming-up, daarna kregen ze verschillende oefeningen op de survivalbaan, zoals een apenhang en een bandenstap. Natuurlijk hebben ze ook een wedstrijdje in koppels gedaan en er werd afgesloten met touwtrekken.

De volgende ochtend was het helaas niet zulk mooi weer als de dag ervoor, maar dat vonden de deelnemers geen enkel probleem. Er waren maar liefst 47 leerlingen uit de groepen 7 en 8. Na 2 uur actief te zijn geweest met hardlopen, tijgeren, slingeren en klimmen kwamen de kinderen in erg smerige kleding, maar met een voldaan gevoel van de baan af.

In de middag volgde als laatste nog de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Er waren 8 erg fanatieke deelnemers die zich alleen ook ingeschreven hebben voor de Survival Challenge op zaterdag 26 mei. Omdat het een klein groepje was hebben we erg veel kunnen doen en konden we ze ook de moeilijkere opdrachten laten uitvoeren, zoals een Swingover.

Kortom een aantal erg geslaagde dagdelen op de survivalbaan met de kinderen en jeugd uit de gemeente Westerveld. Deze activiteit werd mogelijk gemaakt door Survival Havelte.